Pese ja puhasta spargel. Pane valge spargel keevasse vette, kuhu lisa üks teelusikatäis soola ja suhkrut ning keeda umbes 15 minutit. Keetmise viimase 8 minuti jooksul lisa roheline spargel.
Sparglisalat
Koostisosad
4
Portsjonit
-
- 300 g Valget sparglit
- 300 g Rohelist sparglit
- Soola
- 1,5 tl Kristallsuhkrut
- 4 spl Päevalilleõli
- 2 spl Palsamiäädikat
- Must pipar
- 250 g Kirsstomatid
- 4 Väikest nisujahu baguette’i
Ettevalmistus
Vahepeal sega eraldi kaussi õli ühe supilusikatäie veega, palsamiäädika, musta pipraga, poole teelusikatäie soola ja ülejäänud suhkruga. Lõpuks lisa kastmele peeneks hakitud tilli või apteegitilli. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures umbes 8–10 minutit.
Eemalda valmis spargel keevast veest, loputa külma veega ja kuivata. Aseta need taldrikule, pane peale neljaks lõigatud kirsstomatid ja tilguta üle kastmega. Serveeri salat koos baguette’iga.