Speltapannkoogid ploomidega

Speltapannkoogid ploomidega image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1 h

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 600   g Ploome
    • 4   Muna
    • 60   g Suhkrut
    •   Näputäis Soola
    • 1   tl Kaneeli
    • 150   ml Piima
    • 150   ml mineraalvesi
    • 250   g Speltajahu tüüp 630
    • 3   - 4   spl Võid
    • 200   g Vahukoort
    • 2   - 3   spl Tuhksuhkrut

Ettevalmistus

  1. Pese ploomid, lõika need pooleks, eemalda kivid ja lõika viiludeks. Eralda munavalge munakollasest. Vahusta munakollased, suhkur, sool ja pool lusikatäit kaneeli. Sega piim mineraalveega ja lisa segades vähehaaval jahu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega see taina sisse.

  2. Aja pannil kuumaks veidi võid ja prae veerand ploomidest, aeg-ajalt keerates neid. Kata ploomid ühe neljandiku tainaga ja küpseta 2-3 minutit mõlemalt poolt, vormides pannkooki. Aseta küpsetatud pannkoogid sooja ja küpseta valmis ka ülejäänud.

  3. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Sega tuhksuhkrut ülejäänud kaneeliga. Puista pannkookidele kaneeli-suhkrusegu ja serveeri koorega.