Spinativahvlid praemuna ja suitsulõhega

Spinativahvlid praemuna ja suitsulõhega image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 20 min

Koostisosad

4 inimest
    • 200   g Värsket spinatit
    • 200   g Peeneid kaerahelbeid
    • 200   g Kodujuustu
    • 4   Mahemuna (M)
    • 1   tl Küpsetuspulbrit
    •   Oliiviõli või soolata või praadimiseks
    •   Meresoola maitse järgi
    • 4   Mahemuna (L)
    • 2   tl Võid
    • 100   g Šoti suitsulõhe
    •   Värsked hakitud ürdid
    •   Soola ja pipart maitse järgi

Ettevalmistus

    Spinativahvlite valmistamine
  1. Kui kasutate värsket spinatit, aurutage või blanšeerige see, laske jahtuda ja hakkige peeneks. Kui kasutate külmutatud spinatit, pigistage liigne vedelik välja ja hakkige peeneks.
    Pange kaerahelbed, kodujuust, munad ja küpsetuspulber suurde kaussi ning segage saumikseriga ühtlaseks. Lisage väike näpuotsatäis meresoola ja vajaduse korral tilk vett, et segu kohevamaks muuta. Lisage tainale peeneks hakitud spinatilehed.

  2. Vahvlite küpsetamine
  3. Kuumutage vahvliküpsetaja ja määrige see kergelt rasvainega.
    Valage kulbitäis tainast vahvliküpsetajasse ja küpsetage vahvleid, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad.
    Korrake seda sammu, kuni tainas on otsas. Hoidke küpsetatud vahvleid soojas.

  4. Praemunade valmistamine
  5. Kuumutage pannil veidi võid.
    Lisage pannile ettevaatlikult munad ja praadige neid madalal kuumusel, kuni munavalged on hüübinud, aga munakollased veel vedelad. Maitsestage vähese soola ja pipraga.

  6. Serveerimine
  7. Asetage spinatvahvel taldrikule.
    Asetage igale vahvlile üks praemuna.
    Kaunistage suitsulõhe ja värskete ürtidega. Soovi korral võite lisada veel värskeid kirsstomateid ja maitsvat ürdikohupiima.