Täidisega paprika tomatikastmes

Täidisega paprika tomatikastmes image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:10 h

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 500   g Hakkliha
    • 2   viilu Saia (kuklid)
    •   Piim (saia leotamiseks)
    • 1   Muna
    •   Meresool
    •   Pipart
    •   Majoraan
    •   Jahvatatud magus paprika
    • 6   - 8   Erinevat värvi paprikat
    • 1   Sibul
    • 4   Küüslauguküünt
    •   Värskeid tomateid
    • 1   l Kanapuljong
    • 2   spl Tomatipüree
    • 3   Loorberilehte
    • 5   Tera musta pipart
    • 5   Tera vürtspipart
    • 2   spl Taimeõli

Ettevalmistus

    Hakklihatäidis:
  1. Leota sai piimas, sõtku ja sega suures kausis hakklihaga. Lisa sool, pipar, 2 peeneks hakitud küüslauguküünt, majoraani, jahvatatud paprika ja muna. Sega korralikult.

  2. Pese paprikad, lõika otsad ära ja pane need kõrvale, eemalda seemned. Täida iga paprika ettevalmistatud massiga ja aseta eelnevalt maha lõigatud otsad (varrega) peale.

  3. Kaste:
  4. Kuumuta potis õli ja prae peeneks hakitud sibul ja ülejäänud 2 küüslauguküünt. Lisa loorberilehed ja must ning vürtspipar. Sega ja lisa pestud ning kuubikuteks lõigatud tomatid. Lisa sool, pipar ja tomatipüree. Hauta veidi ja lisa puljongit vastavalt vajadusele.

  5. Pane ettevalmistatud täidisega paprikad kastmesse. Küpseta eelnevalt kuni 180 °C-ni eelsoojendatud ahjus avatud nõus umbes 40–45 minutit. Eemalda paprikad potist ja kalla kaste läbi sõela. Pane paprikad taldrikule ja vala need kastmega üle. Serveeri hautatud riisi, pelmeenide või klimpidega.

Sildid