Tiigerkrevetid tomati confit, ajvari ja lintnuudlitega

Videoretsept
Videoretsept
Tiigerkrevetid tomati confit, ajvari ja lintnuudlitega image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 25 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 16   Tiigerkrevetid
    • 250   g Lintnuudleid
    • 2   spl Oliiviõli
    • 1   Sibul (peeneks hakitud)
    • 3   Küüslauguküünt
    • 400   g Tomati-confit'd (kooritud tomatid)
    • 2   spl Ajvari
    • 1   tl Kuivatatud punet
    •   Soola
    •   Pipart
    •   värsket peterselli või basiilikut garneerimiseks ja sidrunilõike kaunistuseks (soovi korral)

Ettevalmistus

  1. Pane suur pott soolaga maitsestatud veega pliidile ja lase vesi keema tõusta. Keeda lintnuudleid vastavalt pakendi juhistele, kuni need on al dente. Kurna nuudlid ja aseta kõrvale.

  2. Kuumuta 2 sl oliiviõli pannil keskmisel kuumusel. Lisa tükeldatud sibul ja prae, ja prae umbes 30 sekundit, kuni on tunda selle lõhna. Pane pannile tomati-confit (kooritud tomatid) ja kuumuta läbi. Lisa ajvar ja pune ning maitsesta soola ja pipraga. Jäta tomatid umbes 5 minutiks nõrgal kuumusel hauduma.

  3. Kuumuta eraldi pannil keskmisel kuumusel veidi oliiviõli. Aseta pannile tiigerkrevetid ja prae neid umbes 2–3 minutit kummagi poole kohta, kuni need on roosad ja küpsed. Maitsesta soola ja pipraga.

  4. Sega keedetud lintnuudlid ja tomaticonfit ning jaga neljale taldrikule. Aseta praetud tiigerkrevetid nuudlitele. Kaunista värske peterselli või basiilikuga. Soovi korral serveeri sidruniviiludega.