Tiramisu

Tiramisu image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 3:30 h

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 9   g Munakollast
    • 240   g Granuleeritud suhkur
    • 750   g Mascarpone juustu
    • 1   pakk Savoiardi küpsiseid
    •   Kakao kaunistamiseks
    • 0,5   klaasid Vett
  • Kohvipunši jaoks:

    • 250   ml Espresso
    • 60   ml Amaretto
    • 90   g Suhkrut
  • Vaarikatega versiooni jaoks:

    • 3   Munakollast
    • 80   g Suhkrut
    • 50   g Vett
    • 250   g Mascarpone juustu
    • 100   g 30% vahukoort
    • 80   g Vaarikaid ( hõõrutud läbi sõela )
    •   Väike kogus piklikke Savoiardi küpsiseid
  • Vaarikapunši jaoks:

    •   Vaarikaseemned mis on jäänud pärast sõela hõõrumist
    • 150   ml Vett
    • 100   g Suhkrut

Ettevalmistus

    Kreem:
  1. Vala potti pool klaasi vett, lisa suhkur ja keeda, kuni segu muutub siirupiks (pärast keema hakkamist keeda siirupit veel 1–1,5 minutit). Munakollased vahusta mikseriga, lisades neile järk-järgult kuuma siirupit. Munakollased vahusta väga kohevaks massiks. Vähehaaval lisa vahustatud munakollastele mascarpone juustu. Sega kõik kokku.

  2. Vahusta munakollased suhkrusiirupiga (vala potti veega suhkur ja keeda, kuni see muutub siirupiks). Sega vahustatud munakollased mascarpone juustu, vahukoore ja hõõrutud vaarikatega.

  3. Kohvipunš:
  4. Vala espresso potti. Lisa suhkur. Keeda, kuni moodustub intensiivne kohvisiirup. Lase sellel jahtuda. Lisa Amaretto. Sega kõik kokku.

  5. Pane küpsetusplaati (suurus on umbes 30 × 20 cm) alumise kihina Savoiardi küpsiseid, mis on eelnevalt leotatud kohvipunšis. Küpsistele kanna kreemikiht, mille peale läheb taas kohvipunšis leotatud küpsiste kiht, millele omakorda veel üks kreemikiht. Pärast seda pane magustoit külmkappi ja jäta sinna 3–4 tunniks.

  6. Pärast tiramisu külmkapist välja võtmist kaunista see kakaoga.

  7. Vaarikapunš:
  8. Vaarikaseemnetest, mis jäävad pärast vaarikate läbi sõela surumist, keeda vaarikapunš (seemnetele lisa 150 ml vett ja 100 g suhkrut). Lase läbi sõela ja pane jahtuma. Pane tassidesse või väikestesse kausikestesse kihiti vaarikapunšis leotatud küpsised ja vaarikakreem. Vaarikakreem on väga õrn, seega on parem magustoit valmistada klaasnõus. Lõpuks kaunista magustoit vaarikatega.