Tomati püreesupp ürtidega

Tomati püreesupp ürtidega image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 30 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 3   spl Oliiviõli
    • 6   Küüslauguküünt
    • 1   Sibul
    • 5   Tomatit
    • 1   peotäis Värsket peterselli
    • 1   spl Suhkrut
    • 1   tl Kuivatatud basiilik
    • 1   tl Jahvatatud teravat paprikat
    •   Meresool
    •   Must pipar
    • 200   ml Vett
    • 200   ml 30% vahukoort

Ettevalmistus

  1. Prae peeneks hakitud küüslauk ja sibul potis kuumas õlis. Lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud tomatid ja hakitud petersell. Prae umbes 5 minutit, kuni tomatid muutuvad veidi pehmemaks. Lisa suhkur, kuivatatud basiilik, terav paprika, sool ja jahvatatud must pipar. Vala juurde umbes 200 ml vett ja keeda väikesel tulel, kuni tomatid on lagunenud. Vajadusel lisa vett. Lõpuks lisa supile koor ja lase veel hetk keeda.

  2. Serveeri peeneks hakitud peterselliga. Supp maitseb suurepäraselt röstitud baguette’iga.