Toorsingisalat grillitud pirni ja parmesanikrõpsudega

Videoretsept
Videoretsept
Toorsingisalat grillitud pirni ja parmesanikrõpsudega image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 15 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 12   viilu jamón serrano Gran Reserva toorsinki
    • 2   Küpset pirni
    • 50   g Parmesani juustu
    •   Värsket peterselli
    • 125   ml Taimeõli (frittimiseks)
    •   Ekstra väärisoliiviõli
    •   Soola
    •   Pipart

Ettevalmistus

  1. Riivi parmesani juust jämedalt. Kuumuta (mittenakkuv) pann keskmisel kuumusel ja laota parmesani juust ühtlaselt väikeste portsjonitena pannile. Lase juustul sulada ja kergelt pruunistuda, kuni see muutub krõbedaks. Jälgi, et see ära ei kõrbeks. Võta parmesanikrõpsud pannilt ja lase neil köögipaberil kuivaks nõrguda. Aseta kõrvale.

  2. Pese petersell korralikult ja tupsuta kuivaks. Kuumuta taimeõli potis või pannil. Aseta petersell kuuma õli sisse ja friti umbes 30 sekundit, kuni see on krõbe. Lase frititud petersellil köögipaberil kuivaks nõrguda. Aseta kõrvale.

  3. Koori pirnid, lõika pooleks ja eemalda südamik. Pintselda pirnipoolikuid vähese oliiviõliga ja grilli neid grillil või grillpannil keskmisel kuumusel, kuni nad on saanud kenad küpsetusjäljed ja on kergelt karamellistunud. Tavaliselt kulub selleks umbes 3– 4 minutit ühe külje kohta. Pirnid peaksid olema veel veidi kõvad. Lõika grillitud pirnid õhukesteks viiludeks.

  4. Aseta kõigile neljale serveerimistaldrikule 3 viilu jamón serrano toorsinki. Laota grillitud pirniviilud toorsingiviiludele. Kaunista roog parmesanikrõpsude ja frititud peterselliga. Piserda kõike ekstra väärisoliiviõliga ja mõne tilga sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga.