Tortilja kana ja guacamole’ga

Tortilja kana ja guacamole’ga image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 45 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 1   kg Broilerifileed ( kuivatatud ja väikesteks tükkideks lõigatud )
    • 6   Nisutortiljat
    • 99,8   ml Oliiviõli
    • 3   Pehmet avokaadot
    • 2   Tšillipipart ( lõigatud kuubikuteks ja ilma seemneteta )
    • 2   Laimi
    • 4   Küüslauguküünt
    • 1   peotäis Koriander
    • 300   g jämedalt riivitud Gouda juustu
    • 100   g 18% hapukoort
    • 2   Paprikat (kollane ja punane – lõigatud ribadeks)
    • 400   g Konserveeritud punaseid ube
    • 6   rohelist sibulat ( lõigatud kuubikuteks )
    •   Soola
    •   Pipart

Ettevalmistus

    Hakklihatäidis
  1. Kuumuta pannil oliiviõli (umbes 15–20 ml) ja prae kanafilee. Maitsesta soola ja pipraga. Lihale, mis on praetud kuldpruuniks, lisa enamik viilutatud paprikast, hakitud 2 küüslauguküünt ja roheline sibul. Küpseta veel veidi ja pane kaussi.

  2. Samasse panni vala oliiviõli (umbes 15 ml), prae paprika (kollase ja punase) ribad, lisa pool kimpu hakitud koriandrit. Lisa poole laimi mahl, sool ja pipar. Tõsta paprika puhtasse nõusse.

  3. Purusta/haki oad lõikelaual, lisa veidi laimimahla ja veidi oliiviõli (umbes 10 ml). Lisa segu paprikale ja sega kõik kokku.

  4. Riivi juust. Pane tortiljale riivitud juust, seejärel kanatükid, paprika ubadega, puista uuesti riivitud juustuga ja kata tortiljaga. Pane see kuumale pannile ja kuumuta mõlemalt poolelt keerates, kuni juust sulab. Tee sama ka ülejäänud tortiljadega. Lõika pannilt võetud tortiljad kolmnurkadeks.

  5. Guacamole
  6. Lõika avokaado pooleks, aseta selle viljaliha eraldi nõusse ja suru kahvliga pudruks. Lisa oliiviõli (20–30 ml), järelejäänud hakitud paprika, sool ja pipar. Haki peeneks 2 küüslauguküünt ja lisa massile. Lisa ka pool kimpu hakitud värsket koriandrit, uuesti veidi soola ja pipart ning järelejäänud poole laimi mahl. Sega kõik kokku. Lisa väike kogus oliiviõli (10 ml).

  7. Koorekaste
  8. Pane hapukoor kaussi, lisa hakitud rohelist sibulat ja maitse järgi laimimahla.