Vala puravikele 300 ml keevat vett ja lase neil 15–20 minutit seista.
Ühepajatoit – pasta seentega
Koostisosad
-
- 25 g Kuivatatud puravikke
- 400 g Šampinjone
- 2 Punast sibulat
- 8 - 10 Tüümianioksa
- 60 g Viilutatud peekonit
- 1 spl Päevalilleõli
- Soola
- Pipart
- 100 ml Kuiva valget veini
- 100 g Vahukoort
- 600 - 800 ml Köögiviljapuljongit
- 350 g Pasta penne
- 80 g Parmesani
Ettevalmistus
Puhasta ja lõika šampinjonid viiludeks. Koori ja lõika kuubikuteks sibulad. Pese tüümian, raputa maha liigne vesi ja nopi lehed. Kurna puravikud läbi paberrätikuga vooderdatud sõela, jättes alles 250 ml leotusvett. Loputa ja kuivata seened ning lõika need väiksemateks tükkideks.
Lõika peekon tükkideks ja prae kuumas õlis. Eemalda peekon pannilt ja pane kõrvale. Seejärel prae šampinjonid peekonirasvas 3 minutit. Lisa sibulad ja puravikud ning prae veel 1-2 minutit. Lisa sool, pipar ja 3/4 tüümianist. Vala peale puravike leotusvesi. Lisa veini, koort ja 600 ml puljongit ning lase keema tõusta.
Lisa pasta ja sageli segades keeda umbes 10 minutit, kuni pasta on parajasti pehme ja vedelikon imendunud. Vajadusel lisa veel puljongit. Jaota pasta ja seened taldrikutesse ja puista üle parmesani, peekoni ja ülejäänud tüümianiga.