Ühepajatoit punase peedi, kinoa ja tofuga

Ühepajatoit punase peedi, kinoa ja tofuga image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 55 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 400   g Tofut
    • 4   spl Sojakastet
    • 2   spl Päevalilleõli
    • 125   g Kinoad
    • 1   Sibul
    • 500   g Punast peeti
    •   Soola
    •   Pipart
    • 0,5   tl Jahvatatud kaneeli
    • 0,25   tl Jahvatatud nelki
    • 1   l Köögiviljapuljongit
    • 6   - 8   Basiilikuoksa
    • 0,5   Laimimahla

Ettevalmistus

  1. Nõruta tofu ja lõika see õhukesteks ribadeks. Vala peale 3 supilusikatäit sojakastet. Seejärel prae neid kuumas õlis 2 minutit mõlemalt poolt. Tõsta tofu pannilt ja pane kõrvale.

  2. Pane kinoa sõela, loputa see korralikult kuuma vee all ja nõruta. Koori ja haki sibul kuubikuteks. Koori ja riivi punane peet. Prae peeti koos sibulaga 3 minutit. Lisa kinoa, prae 1 minut, maitsesta soola, pipra, kaneeli ja nelgiga. Lisa puljong, lase keema tõusta, kata kaanega ja keeda 15 minutit. Eemalda pott pliidilt ja lase roal umbes 10 minutit paisuda.

  3. Pese basiilik, raputa maha liigne vesi ja haki see peeneks. Lisa maitse järgi laimimahla, sojakastet, kaneeli ja nelki ning aja eelnevalt praetud tofu veidi soojemaks. Kaunista basiilikuga ja serveeri.