Valge oa supp salatiga

Valge oa supp salatiga image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 35 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 1   Sibul
    • 2   Küüslauguküünt
    • 300   g Sellerit
    • 3   spl Oliiviõli
    •   Soola
    •   Pipart
    • 800   - 1000   ml Köögiviljapuljongit
    • 1   Loorberileht
    • 480   g Keedetud väikeseid valgeid ube (purk)
    • 250   g Rooma salatit
    • 12   - 16   Salveilehte
    • 1   spl Palsamiäädikat

Ettevalmistus

  1. Koori ja haki peeneks sibul ja küüslauk. Puhasta ja lõika seller viiludeks. Pidevalt segades prae kõiki koostisosi 3 minutit kahes supilusikatäies õlis. Vala peale 800 ml puljongit, lisa soola ja pipart. Lisa loorberilehed, pane peale kaas ja keeda 8 minutit. Vahepeal kurna, loputa ja nõruta oad. Puhasta, pese ja kuivata salat ning lõika see laiadeks ribadeks. Lisa oad suppi ja keeda kaane all veel 5–7 minutit.

  2. Prae salveilehed ülejäänud õlis krõbedaks. Liigse õli eemaldamiseks pane need hetkeks paberrätikule.

  3. Tõsta supp tulelt, võta välja loorberilehed ja vajadusel lisa veel puljongit. Lisa supile hakitud salatilehed ja vajadusel ka veidi äädikat. Jaota supp portsjoniteks ja puista peale salvei.