Vanillistracciatella tort šokolaadimunadega

Vanillistracciatella tort šokolaadimunadega image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 25 min
Valmistamine 50 min

Koostisosad

4 Portsjonit
  • Kook:

    • 3   Biskviitpõhja
    • 400   g Nutellat (või Choco Nussat)
    • 600   g Mascarponet
    • 600   g Vahukoort
    • 100   g Suhkrut
    • 2   pakki Vanillisuhkrut
    • 3   pakki Vahukooretugevdajat
    •   2 tl vanillipastat või 1 vanillikaun
    • 1   Näputäis Soola
    • 15   tk Favorina šokolaadimuna
  • Kaunistuseks:

    • 100   g Valget šokolaadi
    • 15   Väikest Favorina šokolaadimuna
    •   Värvilist suhkrupuistet
    •   Värsket münti

Ettevalmistus

  1. Lõika põhjad 20 cm läbimõõduga tordirõnga abil, nii jääb iga viil õige suurusega.

  2. Täidise valmistamiseks pane Nutella purk kuuma veega potti, et see muutuks vedelaks (ära keeda). Samal ajal sega mascarpone ja koor köögikombainis, kuni saad ühtlase segu. Lisa näpuotsatäis suhkrut, soola, veidike vaniljet ning lusikatäis kooretugevdajat. Vahusta, kuni tekib pilvetaoline konsistents. Ära üle vahusta, sest nii muutub segu kõvaks.

  3. Vahepeal haki šokolaadimunad väikesteks tükkideks ning lisa mascarpone-kreemi sisse. Tõsta straciatella-kreemist tordipritsi koti sisse.

  4. Määri igale tordipõhjale rikkalik kiht Nutellat. Määri ¾ straciatella-kreemist suurte täppidena kahele põhjale ning aseta need üksteise peale. Aseta peale viimane põhi ning kaunista see servadest ülejäänud kreemiga.

  5. Aseta kook vahepeal 1 tunniks külmkappi ning valmista samal ajal kaunistused.

  6. Kaunistamiseks sulata valge šokolaad vesivannil, määri õhukeselt küpsetuspaberile, kaunista värvilise suhkrudekooriga ning lase külmkapis taheneda. Eemalda paber šokolaadimunadelt ning leia paar piparmündilehte.

  7. Võta kook külmkapist välja, murra tahenenud valge šokolaad suurteks tükkideks ning kasuta seda tordi kaunistamisel koos šokolaadimunadega.