Vegan spinati- ja porru-quiche tomatitega

Vegan spinati- ja porru-quiche tomatitega image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 20 min
Valmistamine 45 min

Koostisosad

4 inimest
  • Tainas:

    • 190   g Jahu
    • 80   g Kuubikuteks lõigatud külm margariin
    • 2   - 3   spl Vett
    • 1   Näputäis Soola
  • Spinati-porru täidis

    • 350   g Külmutatud spinatit (sulatatud)
    • 1   vars Porrut
    • 1   Punane sibul
    • 2   spl Oliiviõli
    • 10   g Kirsstomateid
    • 20   g Seedermänni seemneid
    •   Soola
    •   Pipart
    •   Muskaati
    • 100   g Vegan feta
  • Täidis:

    • 350   g Siidine tofu
    • 1   spl Maisitärklis
    • 2   spl Pärmihelbeid
    • 1   tl Soola
    •   Pipart
    •   Küüslaugupulbrit

Ettevalmistus

    Taina valmistamine
  1. Pange jahu, sool, külm margariin ja vesi kaussi ning vormige kätega ühtlaseks muretainaks. Vajutage lamedaks ja asetage kaetult umbes 30 minutiks külmkappi.
    Kuumutage ahi 220 kraadini. Määrige 20–22 cm lahtikäiv koogivorm rasvainega ja vooderdage põhi küpsetuspaberiga.
    Tõstke tainas jahusele tööpinnale ja rullige lahti. Vormige serv ja torkige põhi kahvliga mitu korda läbi.

  2. Eelküpsetage tainast 15 minutit ja tõstke siis kõrvale.

  3. Täidise valmistamine
  4. Püreestage tofu koos tärklise, pärmihelveste ja maitseainetega.

  5. Hautage kuubikuteks lõigatud sibulat ja viilutatud porrut pannil keskmisel kuumusel. Suruge sulatatud spinatit korralikult, et liigne vedelik eemaldada. Lisage pannile ja praadige kõik korraks läbi, maitsestage soola, värske pipra ja muskaadiga.

  6. Segage kokku tofuga ja valage eelküpsetatud tainale. Nüüd poolitage kirsstomatid ja laotage need quiche'ile, seejärel puistake peale seedermänni seemned. Kui soovite, võite nüüd lisada quiche'ile veel kuubikuteks lõigatud veganfeta.
    Küpsetage quiche'i 10 minutit 220 kraadi juures ja keerake seejärel ahi 180 kraadi peale. Küpsetage veel 30–40 minutit.

  7. Enne lahtilõikamist laske vähemalt 20 minutit jahtuda. Serveerige koos värske salati ja veganürdikastmega.