Veganlik juustukook vaarikatega

Veganlik juustukook vaarikatega image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:30 h

Koostisosad

16 Tükid
  • Tainas:

    • 40   g India pähklid
    • 100   g Veganlik margariin
    • 60   g Pruun suhkur
    •   Näputäis Soola
    • 200   g Jahu
    •   Jahu paneerimiseks
    •   Või küpsetusvormi määrimiseks
    •   Küpsetuspaber
    •   Kuivatatud kaunviljad koogipõhja küpsetamiseks
  • Täidis:

    • 125   g Veganlik margariin
    • 250   g Vaarikad
    • 400   g Siidine tofu
    • 600   g sojajogurt
    • 120   g Pruun suhkur
    • 1   pakk Vanillisuhkur
    • 40   g Vanillipudingu pulber

Ettevalmistus

  1. Purusta India pähklid peeneks. Sega need ülejäänud taina koostisosadega ja sõtku kiiresti ühtlaseks massiks, vajadusel lisa umbes 2-3 supilusikatäit külma vett. Tee näpud jahuseks ja pane tainas võiga määritud lahtikäivasse küpsetusvormi (läbimõõduga 26 cm) ning vormi 3 cm kõrgune äär. Torgi kahvliga tainasse augud ja lase seista vähemalt 1 tund.

  2. Kata tainas küpsetuspaberiga ja raputa raskuseks peale kaunvilju. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 °C juures 8 minutit. Eemalda küpsetuspaber koos kaunviljadega ja jätka küpsetamist veel 5 minutit. Võta ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda.

  3. Vahepeal sulata kreemi valmistamiseks mõeldud margariin ja lase sellel jahtuda. Pese ja kuivata vaarikad ning pane kõrvale 50 g koogi kaunistamiseks. Nõruta tofu ja pressi see püreeks. Sega see sojajogurti, pruuni suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud ja jahutatud margariin ning pudingupulber ja sega kõik läbi. Sega õrnalt sisse vaarikad. Kalla kreem eelküpsetatud põhjale ja küpseta kooki umbes 60 minutit.

  4. Võta kook ahjust välja, lase sellel jahtuda ja pane see 1-2 tunniks või kogu ööks külma. Enne serveerimist kaunista juustukook ülejäänud vaarikatega.