Veganlik tiramisu

Veganlik tiramisu image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:40 h

Koostisosad

4 Portsjonit
  • Biskviidi jaoks:

    • 0,5   tassi Sojapiim
    • 1   spl Sidrunimahla
    • 1,5   tassi Täistera nisujahu
    • 2   spl kookosõli
    • 0,5   klaasid Roosuhkrut
    • 0,5   tl Küpsetuspulbrit
    • 0,5   tl Soodat
    •   Soola
  • Tofukreemi jaoks:

    • 360   g Tofu
    • 1   spl kookosõli
    • 1   Sidrun
    • 4   spl Vahtrasiirup
    • 1   Vanillikaun
    •   Sojapiim
    •   Soola
  • Biskviidi niisutamiseks:

    • 0,75   tassi Kohv
    • 2   spl Amaretto likööri
  • Kaunistamiseks:

    •   Kakao
    •   Värsked marjad ( vaarikaid või maasikaid näiteks)
    •   piparmündioksa

Ettevalmistus

    Küpseta biskviit:
  1. Kuumuta ahi 180 °C-ni ülemises ja alumises kütterežiimis. Kata küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Lisa sojapiimale sidrunimahla ja pane 5 minutiks kõrvale. Vala kaussi sõelutud jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Teises kausis sega mikseriga umbes 3-4 minutit järjest suhkur ja kookosõli. Lisa suhkruga segatud õlile kolmes osas sojapiim ja jahu. Vala ühtlane tainamass pannile ja küpseta 20 minutit või hetkeni, kuni sisse torgatud tikk vms jääb kuivaks. Võta välja ja jahuta.

  2. Valmista kreem:
  3. Sega mikseriga kokku tofu ja veidi sojapiima. Lisa vanilliseemned ja vahtrasiirup ning sega uuesti. Seejärel lisa riivitud sidrunikoor ja paar tilka sidrunimahla, samuti kookosõli. Sega kõik mikserit kasutades ühtlaseks massiks. Jahutatud kohvile lisa Amaretto.

  4. Pane kokku magustoidu koostisosad:
  5. Lõika biskviidist välja tassisuurused ringid (magustoit valmistatakse tassidesse), seejärel lõika need horisontaalselt pooleks. Pane iga tassi põhja tükk biskviiti, vala sellele väike kogus siirupit ja seejärel aseta peale eelnevalt valmistatud kreem. Puista kõik üle kakaoga. Kata uuesti biskviidiga, vala siirupit ja kata kreemiga ning puista kakaod. Korda neid samme, kasutades ülejäänud koostisosi. Kaunista vaarikate ja värske piparmündiga. Enne serveerimist jäta magustoit vähemalt üheks tunniks külmkappi seisma.