Veisefilee steigi tartar

Veisefilee steigi tartar image
Raskusaste Lihtne
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 30 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 200   g Veisefilee steigi tartarri
    • 1   - 2   viilu Sai
    • 0,5   Sibulat
    •   Freshona konserveeritud kurki
    •   Kania jahvatatud terav paprika (maitse järgi)
    • 1   spl Dijoni sinep
    • 1   tl Worcesteri kaste
    •   Meresool
    •   Must pipar
    •   Taimeõli
    • 4   Kartulit
    • 4   Munakollast
    •   Värske petersell
    •   Grana Padano Lovilio juust

Ettevalmistus

  1. Lõika pestud ja kuivatud liha väiksemateks tükkideks ja lase need läbi hakklihamasina. Et hakklihamasinasse ei jääks liha, lase lõpus läbi masina saiaviil.

  2. Haki peenelt pool sibulat ja marineeritud kurk ning lisa lihale. Seejärel lisa jahvatatud terav paprika, üks supilusikatäis Dijoni sinepit, üks teelusikatäis Worcesteri kastet, sool ja must pipar. Sega kõik korralikult läbi. Pane tartar 15 minutiks külmkappi.

  3. Vahepeal kuumuta pannil suurem kogus päevalilleõli. Lõika pestud ja koorimata kartulid õhukesteks (umbes 2 mm) viiludeks. Pane kartulid pannile ja küpseta mõlemalt poolt krõbedaks. Tõsta kartulid pannilt ja aseta liigse õli eemaldamiseks paberrätikule, seejärel maitsesta soolaga.

  4. Vajuta tartar ümmargusse vormi. Moodusta lusikaga keskele süvend ja libista sinna munakollane. Eemalda ettevaatlikult vorm. Serveeri tartar krõbedate kartulitega, kaunista hakitud värske peterselli ja Grana Padano juustulaastudega.