Veisefilee steik pähklikrõbediku, ubade ja kartulirosettidega

Videoretsept
Videoretsept
Veisefilee steik pähklikrõbediku, ubade ja kartulirosettidega image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 40 min

Koostisosad

4 Portsjonit
    • 4   veisefilee steiki (igaüks u 200 g)
    • 2   spl Oliiviõli
    • 2   Küüslauguküünt
    • 4   rosmariinioksa
    •   Soola ja pipart maitse järgi
  • Pähklikrõbedik:

    • 50   g Riivitud sarapuupähkleid
    • 100   g Hakitud pähkleid (nt Kreeka pähklid; mandlid või piiniapähklid)
    • 4   Röstitud saiaviilu
    • 2   Muna
    •   Soola ja pipart maitse järgi
  • Rohelised oad:

    • 400   g Rohelisi ube ( otsad ära lõigatud )
    •   Soola maitse järgi
  • Kaunistuseks:

    • 8   viilu Itaalia Parma sinki
    •   Kartulirosetid

Ettevalmistus

  1. Vahetult enne praadimist maitsesta veisefilee steigid soola ja pipraga. Kuumuta pannil oliiviõli ning lisa küüslauguküüned ja rosmariinioksad. Aseta veisefilee steigid pannile ja prae mõlemalt poolt 3–5 minutit, olenevalt soovitud küpsusastmest. Eemalda küüslauk ja rosmariin. Mähi steigid alumiiniumfooliumisse ja jäta serveerimiseni ootama. Vahepeal eelkuumuta ahi 175 kraadini.

  2. Lõika röstitud saiaviilud väikesteks kuubikuteks, pane kaussi koos muna ja pähklitega, sega omavahel ning maitsesta soola ja pipraga. Jaga neljaks portsjoniks ja vajuta neist küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile lamedad pätsikesed. Aseta eelkuumutatud ahju koos kartulirosettidega. Küpseta 5–10 minutit, kuni pätsikesed on krõbedad ja kuldpruunid. Küpseta kartulirosette kokku umbes 30–40 minutit.

  3. Blanšeeri rohelisi ube kergelt soolatud vees umbes 4–5 minutit, kuni need on pehmed. Seejärel nõruta ja pane kõrvale.

  4. Prae Itaalia Parma sink mittenakkuval pannil väheses õlis mõlemalt poolt keskmisel kuumusel krõbedaks.

  5. Aseta igale taldrikule üks veisefilee steik. Kaunista iga steik pähklikrõbediku ja krõmpsu singiribaga. Jaota rohelised oad ümber fileesteikide. Paiguta ubade kõrvale kartulirosetid.