Virsiku tarte kohupiimakreemiga

Virsiku tarte kohupiimakreemiga image
Raskusaste Keskmine
Ettevalmistus 0 min
Valmistamine 1:05 h

Koostisosad

6 tk
  • Tainas:

    • 60   g Võid
    • 30   g Tuhksuhkrut
    •   Näputäis Soola
    • 100   g Jahu
    • 1   Munakollane
    •   Jahu paneerimiseks
    •   Või küpsetusvormi määrimiseks
    •   Küpsetuspaber ja kuivatatud kaunviljad koogipõhja küpsetamiseks
  • Täidis:

    • 400   g Virsikut
    • 100   g Väherasvane kohupiim
    • 100   g hapukoor
    • 50   g Suhkrut
    • 1   pakk Vanillisuhkrut
    • 3   Muna

Ettevalmistus

  1. Lõika või kuubikuteks ja sõtku kiiresti kokku ülejäänud taina koostisosadega, vajadusel lisades umbes 1 sl külma vett. Lase tainal seista vähemalt üks tund. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual õhukeseks, tõsta see kandilisse lahtikäiva põhjaga küpsetusvormi (35 × 12 cm) ja vormi umbes 2 cm kõrgune äär. Torka tainasse kahvliga augud ja jäta see veel 10 minutiks kerkima.

  2. Seejärel kata tainas küpsetuspaberiga ja raputa raskuseks peale kuivatatud kaunvilju. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures 8 minutit. Eemalda küpsetuspaber koos kaunviljadega ning jätka küpsetamist veel 5 minutit.

  3. Vahepeal tee sisselõiked virsiku koortesse ja vala need üle keeva veega. Lase hetk seista, seejärel kurna, vala peale külm vesi ja eemalda virsikutelt koor. Lõika virsikud pooleks, eemalda kivid ja lõika viljaliha viiludeks. Seejärel sega kohupiim, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja munad ühtlaseks massiks. Vala ettevalmistatud mass tainale ja laota peale virsiku viilud. Küpseta kooki samal temperatuuril veel 25–30 minutit. Võta kook ahjust välja ja lase sellel enne serveerimist jahtuda.